ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ |
ΟΔΗΓΙΕΣ: Καθαρίστε τις αγκινάρες, κόψτε τες κατά μήκος σε λεπτές φέτες και, καθώς τις καθαρίζετε, ρίξτε τες σε μία κατσαρόλα με καυτό νερό και λίγο χυμό λεμονιού. Βράστε τις αγκινάρες για 5 λεπτά, στραγγίστε τες και σκουπίστε τες καλά πάνω σε μία πετσέτα. Σ’ ένα τηγάνι, λειώστε 1 κουταλιά βούτυρο και σοτάρετε το προσούτο, ρίξτε τις αγκινάρες και σοτάρετέ τες για 2 λεπτά. Στραγγίστε το ρύζι, ανακατέψτε το αμέσως με μία κουταλιά βούτυρο, το σφιχτό αυγό, τον άνηθο, την παρμεζάνα, τα υπόλοιπα αυγά χτυπημένα, πιπέρι και τέλος, ανακατεύοντας προσεκτικά, προσθέστε τις αγκινάρες. Αλείψτε με βούτυρο μία φόρμα με στεφάνι που ανοίγει και «ντύστε» τη με τα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα-ένα με βούτυρο και αφήνοντάς τα να εξέχουν. Ρίξτε τη γέμιση, διορθώστε τα φύλλα, κόβοντάς τα με ψαλίδι, και γυρίστε τα προς τα μέσα. Ψήστε την τάρτα για 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς.
πηγή Μyself.gr |
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|