ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΣΑΛΑΤΑ |
ΟΔΗΓΙΕΣ: Πλύνετε και στραγγίξετε τα φασόλια. Ρίξτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό όσο να τα σκεπάζει. Βάλτε τα να βράσουν και μετά από λίγο χύστε το νερό. Ρίξτε τα πάλι στην κατσαρόλα, με φρέσκο νερό όσο να τα σκεπάζει και αλάτι, για να σκληρύνουν και να μη λιώσουν στο βράσιμο. Όταν πάρουν βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι πολύ (περίπου 20-30 λεπτά). Σουρώστε τα φασόλια, κρατώντας 5-6 κουταλιές της σούπες απ’το ζωμό τους. Ρίξτε τα σε μια μεγάλη σαλατιέρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και το ζωμό που έχετε κρατήσει και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε αμέσως, ή αφού κρυώσουν λίγο, γαρνίροντας με μαρούλι.
πηγή Αrapina.gr |
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|