Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα σε τίτλους
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
Το Παγκρήτιο Portal ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από το 2005!
ΜΟΥΣ ΜΟΚΑ
Συστατικά:
6 φύλλα ζελατίνας
1/3 φλιτζανιού γάλα
1/2 φλιτζανιού στιγμιαίο καφέ
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
½ κιλό κρέμα γάλακτος
Σιρόπι με άρωμα καφέ ή σάλτσα μόκα για το σερβίρισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Μουσκεύετε τη ζελατίνα σε κρύο νερό και τη διαλύετε σε ζεστό γάλα. Προσθέτετε το στιγμιαίο καφέ στο ζεστό γάλα, ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Βάζετε στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε δυνατά τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτετε το μείγμα της ζελατίνας ανακατεύοντας πολύ προσεχτικά. Βάζετε το μείγμα σε μια λεκάνη. Βάζετε στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών σε σφιχτή μαρέγκα και την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτετε τη μαρέγκα με τη σαντιγί εναλλάξ, στο μείγμα των κρόκων.

Βάζετε τη μους σε γυάλινο μπολ ή σε μια φόρμα Νο 22 που έχετε ντύσει με μεμβράνη, τη σκεπάζετε και την αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες. Σερβίρετε τη μους παγωμένη με τη σάλτσα μόκα.

 

πηγή Gourmed.gr

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Δείτε τώρα όλες τις εκδηλώσεις με ένα κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE