Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα σε τίτλους
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
Το Παγκρήτιο Portal ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από το 2005!
ΜΗΛΟΠΙΤΑ
Συστατικά:

Για τη ζύμη

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8 λίτρο νερό
1 αυγό
6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
λίγο αλάτι

Για τη γέμιση
1 κιλό μήλα Τριπόλεως καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
8 κουταλιές της σούπας ΨΑWανιά τριμμένη
4 κουταλιές της σούπας
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
για το άλειμμα

Για τη σαντιγί
250 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Ζυμώνετε όλα τα υλικά της ζύμης, μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη ελαστική. Την αφήνετε μια ώρα στο ψυγείο. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα τα υλικά της γέμισης.

Με τον πλάστη ανοίγετε ένα φύλλο πολύ λεπτό. Το τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και απλώνετε μέσα τη γέμιση. Διπλώνετε σε κάθε πλευρά το φύλλο προς το κέντρο.

Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με λάδι και ψήνετε στους 220° C για 40 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανοίγετε το φούρνο και αλείφετε με λάδι το γλυκό, όταν χρειάζεται.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σαντιγί. Σερβίρετε τη ζεστή μηλόπιτα

με τη σαντιγί. Αν Θέλετε, μπορείτε να τη συνοδεύσετε και με παγωτό

 

πηγή Gourmed.gr

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Δείτε τώρα όλες τις εκδηλώσεις με ένα κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE