1. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το κακάο και τα κοσκινίζουμε μέσα σ' ένα μπολ. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ζάχαρη. Χτυπάμε 2 αυγά και τα προσθέτουμε κι αυτά. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Τέλος ρίχνουμε το γάλα και τα χτυπάμε όλα μέχρι να γίνουν μία λεία ζύμη. Αρωματίζουμε με ρούμι.
2. Λιώνουμε το βούτυρο σ' ένα τηγάνι και προσθέτουμε 2 κ.σ. στη ζύμη. Ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε 30' να ησυχάσει.
3.Βουτυρώνουμε ένα τηγάνι για κρέπες με λιωμένο βούτυρο και το βάζουμε στη φωτιά. Βάζουμε στο τηγάνι περ. 3 κ.σ. ζύμη ανά κρέπα και την απλώνουμε ανακινώντας το. Τις τηγανίζουμε γύρω στα 2', τις γυρνάμε από την άλλη και τις τηγανίζουμε ακόμη 1', μετά τις βάζουμε σ' ένα πιάτο.
4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 2000 C(με αέρα στους 1800 C). Ρίχνουμε την διπλή κρέμα γάλακτος με τα κομματάκια σοκολάτας σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να λιώσουν. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
5. Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ τα κακάδια των υπόλοιπων αυγών και 1 κ.σ. ζάχαρη. Προσθέτουμε προσεκτικά την κρέμα σοκολάτας και την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βάζουμε προσεχτικά στη σοκολάτα.
6. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Αλείφουμε τις κρέπες διαδοχικά με 1κ.σ σοκολάτα και τις διπλώνουμε σε τρίγωνα. Τις τοποθετούμε στο ταψί και τις ψήνουμε στο φούρνο περ. 20'. Τις γαρνίρουμε και τις σερβίρουμε ζεστές.