ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ EDAMER
Συστατικά:
Υλικά για 6 άτομα
300 γρ. λουκάνικα Γερμανικά κομμένα σε ροδέλες
8 φέτες μπέικον χοντροκομμένες
2 πιπεριές πράσινες
300 γρ. edamer κομμένο σε φετάκια μικρά (ή χοντροτριμμένο)
4-5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
8 αυγά
200 γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Βουτυρώνετε ένα ταψί και λιώνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σοτάρετε ελαφρά. Προσθέτετε το μπέικον και σοτάρετε για λίγο ακόμη.
Βγάζετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το μπέικον με τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε στο τηγάνι τα λουκάνικα. Τα αφήνετε να ψηθούν ελαφρά για 2΄-3΄ γυρίζοντας τα. Βάζετε στο ταψάκι σε στρώσεις τα λουκάνικα, σκορπίζετε λίγο από το μίγμα με τις πιπεριές, το μπέικον και το κρεμμύδι και κατόπιν απλώνετε φετάκια τυριού. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού. Αφήνετε για 15΄-20΄ και ψήνετε στο φούρνο για 35΄-40΄.