Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα σε τίτλους
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
Το Παγκρήτιο Portal ενημέρωσης και ψυχαγωγίας από το 2005!

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ arrow ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΚΟΥΖΙΝΑ arrow ΨΑΡΙΑ - ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ arrow ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΧΤΑΠΟΔΙΟΥ

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΧΤΑΠΟΔΙΟΥ
Συστατικά:
2 μελιτζάνες
4 μικρά κολοκύθια κομμένα σε κομμάτια
3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
250 γρ μπάμιες ή πράσινα φασόλια (προαιρετικά)
4 τομάτες
½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
3 μικρά κρεμμύδια χονδροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 χταπόδι ή 1 κιλό σουπιές
Κανέλα
Γαρύφαλλο
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Μπαχάρι
Μακαρόνι κοφτό ή κριθαράκι ή πλιγούρι

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά, όπως θα φτιάχναμε ένα κλασικό τουρλού, τσιγαρίζοντάς τα στο λάδι, ξεκινώντας από τα κρεμμύδια και τις μελιτζάνες.

Όταν έχουν όλα τσιγαριστεί, τα φουρνίζουμε με το λάδι τους για 1 ½ ώρα σε βαθύ ταψί και μέτριο φούρνο, αφού προηγουμένως προσθέσουμε το χταπόδι κομμένο σε ροδέλες, λίγο νερό (ενδέχεται να χρειαστεί και άλλο) και, 15 λεπτά πριν το τέλος, τα ζυμαρικά ή το πλιγούρι.

Εναλλακτικά

Το γιουβέτσι αυτό γίνεται και χωρίς λάδι αλλά και με κόκκινο κρασί αντί για νερό.

Συμβουλή

Αν το χταπόδι είναι μεγάλο, θέλει πριν προστεθεί στη βασική συνταγή, πέρασμα από νερό με ξίδι και αρωματικά, χωρίς να βράσει τελείως.

 

πηγή Gourmed.gr

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Δείτε τώρα όλες τις εκδηλώσεις με ένα κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE